Irma Sjöberg

Position: Klunghalv, uthalv

Jag har under hela min uppväxt varit aktiv inom lagidrott. När jag började med rugby 2011 var det kärlek vid första ögonkastet – Ingen annan idrott jag tidigare utövat har gett mig så mycket.

Genom rugbyns anda och värdegrund har jag lärt känna mig själv och hur stark min kropp kan vara. Att det är viktigt med hårt arbete, innebörden av samarbete och känslan av lagtillhörighet, samt vikten av respekt. Att hantera besvikelse och motgång, samt att kunna resa sig upp efter nederlag. Rugbyn har gett mig mycket men framförallt en bra självkänsla och ett starkare självförtroende.

Jag älskar att sporten är så mångsidig, att den är hård och fysisk och samtidigt väldigt fartfylld och teknisk.
Jag älskar hur mycket alla ställer upp för varandra, på och vid sidan av planen.
Jag älskar sportens karaktär och anda – Att rugby är en sport för alla, oavsett kön, storlek eller ålder.
Jag älskar känslan av tillhörighet som sporten ger – kamratskapen inom laget, sammanhållningen i klubben och alla fina rugbyvänner i andra föreningar!

Sedan jag började med rugby 2011 har jag spelat för Enköpings Rugbyklubb. Under mina första år spelade jag för flicklaget och så småningom började jag även träna och spela med damlaget.

Jag spelar i backlinjen och tycker om att vara spelfördelare. De positioner jag oftast blir tilldelad är Klunghalv eller Uthalv.

2014 blev jag uttagen till F18-landslaget. Första gången jag representerade Sverige var under EM på hemmaplan här i Enköping. Under våren 2015 var vi på ett träningsläger i England, där fem andra nationer deltog – Unity Camp. Samma vår deltog vi i en superstor ungdomsturnering i England med över 7000 spelare – Rosslyn Park. På hösten spelade vi även EM i Liege, Belgien.

Min ambition för framtiden är att sprida sporten vidare till framförallt unga tjejer – Som ska få chansen att bli lika förälskad i Rugby som jag! En stor förebild som gör precis detta är Anna-Lena Swartz.

Vårt stora lagmål för 2017 är att rekrytera fler tjejer som vill börja spela Rugby med oss!

Rugby är en sport för alla!