Paulina Toresäter

Paulina Toresäter

In ERK since: 2015

Jag började spela rugby 2015. Jag har velat spela rugby sen jag gick i sexan på Korsängsskolan då jag blev introducerad till rugbyn av Hästen. Jag blev Svensk Mästare med Korsängsskolan för mellandstadiet.
Tidigare elitsatsade jag på friidrott med inriktning längdhopp vilket tyvärr gjorde att jag inte kunde börja spela rugby. Men på grund av mycket skadeproblem och byte av skola valde jag att satsa mindre på friidrotten och börja spela rugby istället. Nu i efterhand kan jag säga att det är ett av de bästa val jag har gjort! Jag har inte spelat rugby så länge men jag har redan fått uppleva massa fantastiska saker tack vare rugbyn.
Hösten 2015 fick jag representera Sverige i u18-EM i 7’s, som spelades i Belgien. Jag fick även spela med West Coast Vikings under Stockholm 10’s där vi slutade tvåa. Vintern/våren 2017 har jag varit(är) i Tauranga på Nya Zeeland o spelar med Te Pukes damlag, Rangiuru. Ett mycket erfaret lag men många duktiga spelare som spelat på hög nivå på Nya Zeeland. Det har varit mycket lärorikt.
Sedan jag började spela rugby har jag gjort det med Enköpings damlag. Jag kan inte tänka mig ett bättre lag att spela i! Vi har bra sammanhållning och många spelare är bra förebilder. Jag har dessutom fått många fantastiska vänner!
Under 2016 har jag varit på flera läger med seniorlandslaget, vilket har varit jättekul och lärorikt. Jag har även varit på träningsläger med Tabusoro Angels och spelat två 7’s turneringar med Angels. Den ena var Köpenhamn 7’s och den andra var Dubai 7’s. Dubai är bland det bästa och roligaste jag gjort! Det var en fantastisk turnering och vi fick spela riktigt bra matcher.
Mitt mål med rugbyn är såklart att damlaget ska bli ännu bättre och vara ett av de bästa lagen i Sverige. Jag vill även komma med i seniorlandslaget i 7’s. För att nå mina mål tränar jag både styrketräning, kondition och skills. Det blir runt 10 pass i veckan.
Hemma i ERK spelar jag oftast som ytter eller center. I landslaget och med Tabusoro Angels har jag spelat kratsare, propp och ytter/center. Jag gillar att spela alla positioner men jag föredrar att spela i klungan. (7’s)
Det som gör att jag älskar rugby är för att det är en tuff sport där man både får springa fort och tackla mycket. Bland det bästa är känslan efter en match eller turneringen, då man har ont överallt i kroppen och har massa blåmärken. Rugby är världens bästa sport!