Adil Salahov

adil

Adil Salahov

Position: Kratsare
Längd: 180 cm
Vikt: 115 kg

Hej, jag heter Adil och spelar i ERK. Jag är gift med Rebecka som jag förvandlat till en rugbynörd. Vi har också en liten vovve på 7 månader som heter Loke. Jag är född i Azerbaijan och flyttade till Sverige 2003 med min familj. Genom min barndom har jag hållit på med alla möjliga sporter, basket, fotboll, kampsporter. Inget verkade roligt tills jag upptäckte rugby.

Jag visste ingenting om rugby förens jag gick i 9an då jag såg det på den årliga skolrugbyturneringen i Enköping plus att jag hade klasskompisar som också spelade. Jag dök upp på min första träning och har varit kvar sen dess. Sen 2006 har jag missat 2 säsonger.

De 8åren med rugby har innehållit matcher med ERKs U17, U19, 7s, seniorlaget, landslagsakademi samt seniorlandslaget.

Något som jag alltid strävat efter är att vinna SM-guld med ERK men det har resulterat i en del silver istället, både med U17 och seniorer. Men jag vet att både min tid och ERKs tid kommer.

Det som gjorde att jag fastnade för rugbyn var sportens tuffhet och laganda. Att man smäller allt vad man har ihop med sina vänner varje helg och kämpar för att komma ut som vinnare. En annan rolig sida med rugbyn är de nya människor man träffat och fortfarande träffar genom åren. Ett annat exempel är hur känslan i klubben är just nu, den känslan hoppas jag alla har haft och kommer att ha i sina respektive klubbar.

Jag började ta rugbyn på allvar för några år sen. Då upptäckte jag vad som krävs för att prestera på den högsta nivån. Då förstod man att man måste lägga ner den extra tiden på att träna både på det fysiska men också på sina skills som rugbyspelare. Jag brukar säga att man aldrig kan bli fullärd i oavsett vad, det finns alltid saker att förbättra och så är det definitivt i rugby. Jag utvecklas och kämpar än idag med mitt.

Nästa år är vi tillbaka i Allsvenskan efter ett grymt 2016. Denna säsong visade verkligen hela ERK vad vi är gjorda av och 2017 kommer vi bara bli bättre och bättre. Det kommer också innebära mycket träning. Jag tränar ca 5-6 gånger i veckan, ibland t.o.m. dubbla pass om dagen. Min position är kratsare, den som är i mitten av klungorna och den som kastar inkasten.
Mitt mål för 2017 är att gå ner lite i vikt och på köpet få en bättre kondition också. Det kommer att göra mig till en bättre spelare både på klubb och landslagsnivå.
Favorit rugbyspelare, Mina favorit rugbyspelare är Maa Nonu och Dane Coles. På sistone har jag följt Dane Coles mycket då jag har som mål att ha samma spelstil som han. Mobil och snabb spelare med bra händer, som en extra tredjeledare på plan.
Mina meriter SM Brons med u17 SM-Silver 2008, 2012, 2014 Nordiska mästerskapet 2010
Svenska landslaget 2013, 2016
Jag ser fram emot ett roligt 2017 med boysen och ERK. Det ska bli roligt att kämpa tillsammans och visa var ERKs rätta plats är.