David Bergvall

bervall-bild

David Bergvall

Position: Pelare
Född: 1988
Längd: 183 cm
Vikt: 144 kg

Årets klungspelare ERK 2016
Landslags debut 2016 mot Luxemburg
Hejsan jag heter David Bergvall, är 29 år och kommer från Umeå. Jag bor i Uppsala med min sambo Emma och mina två rugbyintresserade katter.
Jag kommer egentligen inte från en rugbyfamilj alls, utan när jag började med rugby 2009 kände jag ingen som spelade, nu spelar alla fyra syskonen rugby och av 543 kompisar på Facebook är över 350 av dem rugbyrelaterade. Det var en ren slump som gjorde att jag åkte och tränade touch med 7st andra i Umeås rugbylag och efter det var jag helt fast.
Jag har spelat rugby (seriespel) sedan 2010 när jag flyttade till Uppsala och har spelat där tills flytten till ERK 2016. Jag har spelat i Skottland i två omgångar, båda gångerna med Haddington RFC. Att spela utomlands, framförallt i en etablerad rugbynation ger väldigt mycket och jag skulle rekommendera ALLA som vill utvecklas och bli bättre som spelade att testa på det. Man blir bättre spelare och knyter band och får vänner för resten av livet.
Jag har alltid varit en lagspelare och rugby är enligt mig definitionen av lagsport. Det finns ingen lagsport någonstans där man är så starkt beroende av varandra på plan, ingen annan lagsport som är så tuff och fysiskt påfrestande som rugby, men framförallt en sport där alla passar in. Jag som t.ex. alltid varit för stor och tung för att lyckas i div.5 fotboll hemma i Norrland passar väldigt bra för rugby.
Jag tränar just nu mellan 4-5 gånger i veckan och kämpar stenhårt för att bygga upp mig och bränna bort överflöd, allt för att skapa så bra förutsättningar för mig själv att ge 100 %, ännu längre nästa säsong. För vårt lag ser jag en ljus, ljus framtid, för hela klubben egentligen. Nästa säsong ska vi spela i Allsvenskan igen där vi visat klart och tydligt att vi hör hemma. Jag hoppas och tycker att vår målsättning ska vara som jag alltid har, att varje match man spelar ska bli en vinst.
Min stora rugbyförebild är Uppsalaspelare och heter Mats KG Karlsson. Han är en levande (fortfarande combackande aktiv) legend och mycket av det jag kan om rugby har jag lärt mig av honom. Som t.ex. att som förstaledare aldrig borsta tänderna på matchdag för att lukta så äckligt som möjligt ur munnen i klungorna. Vill man ha många, roliga och spännande historier så ska man fråga KG.
David är en stor och stark kille på planen och en bra lagkamrat utanför planen, ERK har en enorm tur som fått en sådan talang som David! Honom kommer ni INTE missa på planen!
Vi ser fram emot att se David springa över folk på planen 2017!