Jim Wetterström

jimw

Jim Wetterström

Position: Klungahalv
Född: 1988
Längd: 175 cm
Vikt: 80 kg

Jim har varit ungdomstränare, damlagstränare i ERK under många år. Han har också bott i Finland under flera år där han vunnit Finska Mästerskapen o tränat damlag o damlandslaget
Jim började med fotboll som ung, o tränade o spelade andra sporter så som innebandy och basket.
2003 så hade jag slutat med alla sporter och hittade Rugbyn genom att pappa jobbade på klubben och där jag träffade en mycket nära vän Erik Sundqvist som fick mig till att börja träna och älska sporten.
Jag kom med i U17 landslaget och sen spelade jag mig hela vägen till Seniorlandslaget. Under den tiden tog jag en Level 1 coachning kurs och tränade U13 och U15 med Erik ett år.
2009 flyttade jag till Finland men spelade 2 säsonger i ERK och sen med den finska klubben WRC (Warriors Rugby Club) samt tränade deras damlag. Jag tog 2 SM-guld och 2 SM-silver med herrarna och 2 SM-guld o 2 SM-Silver med damerna (SM=Suomen Mestari). I Finland så hade jag hand om akademin i två år samt tekniktränare för Finska damlandslaget i 7-manna. Jag har 4 SM-Guld som tränare i 7-manna med damerna.

Jag fastnade för rugbyn för gemenskapen och den respekt som fans. När jag började så fick jag spela med junioren och det var en rolig och bra grupp. Vi var en grupp/lag inte som fotbollen ett lag med flera små grupper. I rugbyn känns det som att man passade in på en gång.

Jag tränar 4-6 pass själv i veckan och en 2-3 av det passen vi har med laget. Jag spelar kunghalv men har även spelat uthalv och ytter. Klunghalv och uthalv är de roligaste positionerna.
Nu för tiden är det Aaron Smith (All Blacks klunghalv) som förebild men tidigare som ung var
Tim ”Fölet” Johansson och Viktor Petterson mina idoler. Jag har en stor tro om att ERK är på väg upp som klubb.
Det finns många som jobbar hårt för att det ska bli så.
Jim W