Johan Rådkvist

radkvist

Johan Rådkvist

Position: Andraled
Född: 1997
Längd: 196 cm
Vikt: 95 kg
I ERK sedan: 2013

Jag har spelat rugby i snart 4 år nu. Jag började spela i U17 då vi drog ihop ett gäng för att ha kul, spela några matcher och se hur långt vi kunde ta oss i SM. De flesta av oss hade aldrig spelat rugby men vi lyckades ändå ta ett brons. Efter det året så har jag kallat mig för rugbyspelare.
I grunden är jag handbollsspelare, en sport där det också är mycket närkontakt och högt tempo. Många av de färdigheterna man har nytta av i handboll har man också nytta av i rugby så där hade jag en fördel när jag började spela och jag kom ganska snabbt in i sporten. Jag spelar och tränar fortfarande lite handboll så med det och alla rugbyträningar så kommer jag upp i runt 5-6 pass i veckan.
Jag gillar rugbyn för att den är komplett. Den har allt ifrån den råa fysiska kontakten, till det tekniska och det sociala inom klubben och laget.
Något som har motiverat mig ännu mer är att jag i höstas och nu i vår har varit med på landslagsläger. Även om jag inte har blivit uttagen till någon match än så är det kul att man får en chans.
Jag tror att 2017 kommer bli ett bra år för ERK. Vi är många duktiga spelare från alla åldrar och alla är motiverade. Med tanke på hur vi avslutade föra säsongen i kvalmatcherna och hur vår försäsong har sett ut så tror jag att vi har ett riktigt bra år framför oss.