Grillan Grillfors

Jonas Grillfors

Position: Tredjeled
Född: 1991
Längd: 180 cm
Vikt: 112 kg
I ERK sedan: 2001

Född och uppvuxen i Enköping med stort intresse för sport. Förutom rugby så spelar jag även hockey och lite innebandy på skoj, gillar egentligen all sport förutom fotboll.
Jag började spela rugby när jag var 11år (2001) i ERK. Sedan så krockade fotbollsträningarna med rugby 2002, och då valde jag att spela fotboll det året, men efter den säsongen så bestämde jag mig för att sluta med fotbollen och satsa på rugbyn istället.

När jag var 17 år så fick jag min första chans att träna med A-laget, som var och är väldigt stort för mig. Att få chansen och få träna med dom som är bäst i Sverige på rugby. 2008 fick jag äntligen chansen att visa vad jag gick för, då jag gjorde min första match i Herrlaget, hemma mot Hammarby. Samma sommar fick jag göra mitt första försök mot Tammerfors (från Finland), i Nordiska Mästerskapet i Oslo.
Jag har tyvärr dragit på mig lite skador genom åren och därför missat matcher/säsonger. Men nästan alla skador har varit utanför rugbyplanen.

Jag gillar rugby för att den sammanhållningen i laget som finns hittar man inte någon annanstans.
Jag gillar allt med sporten, kontakten, spelet och allt runt om kring.
En stor förebild jag har haft är Tony Woodcock, New Zealand, som tyvärr inte spelar längre.
En annan stor förebild som jag haft fått mycket hjälp av är Niclas “Iron Jake” Jaråker, som alltid har givit allt i alla situationer och alltid varit hjälpsam, Sverige genom tidernas bästa förstaledare!

Just nu tränar jag ca 6-7gånger i veckan för bygga upp muskler, bränna bort fett och få bättre kondition inför kommande säsong. Har man en bra försäsong med mycket och hård träning, så blir allt under säsong så mycket roligare och lättare.
Jag ser verkligen fram emot kommande säsong med så många unga duktiga talanger som är på uppgång och kommer få göra sina debuter.

Kommer bli en riktigt rolig säsong med en bra mix av gamla och unga rugby spelare.

Mina meriter: SM-Guld 2011, SM-Silver 2008,2012,2014 Nordiska Mästare 2008,2010.
Svenska landslaget en match 2014