strahle

Tobias Stråhle

Position: Prop/ 3:e led
Född: 1997
Längd: 184 cm
Vikt: 95 kg

Jag heter Tobias Stråhle och är uppvuxen här i Enköping.
Just nu studerar jag International Business Management på Mälardalens högskola i Västerås. Rugby var inte min första sport, som yngre spelade jag Hockey, Fotboll och innebandy. Ingen av de sporterna passade mig särskilt bra så jag valde att gå in på ett annat spår efter att jag hade blivit introducerad till rugby. Sen dess har jag spelat i ERK. Jag som människa och spelare har alltid velat utvecklas och bli bäst på det jag gör. Därför är mitt mål med rugbyn att ha en fast plats i herrlandslaget, eventuellt spel utomlands i kombination med studier. Jag tycker allt med rugby är bra, både på plan och utanför. En sport som jag vill vara involverad i livet ut. ERK är just nu i väldigt bra form både spelarmässigt och organisationen runt omkring, gör vi en bra försäsong och vi får den truppen vi vill ha, så är jag säker på att vi kan vara med och slåss om SM-Guldet. Förutom att spela i ERKs herrlag så har jag representerat landslaget i olika evenemang.
*Jag har spelat u18 EM i Polen där vi vann samtliga matcher och avancerade till division A.
*Representerat utvecklingslandslagets inbjudningslag “challengers” 2 gånger under Stockholm 10s.
*Träningslandskamp med herrlandslaget mot Malta på Malta där vi vann. *Hemmareserv för herrlandslaget mot Ukraina och Tjeckien.
Jag spelar olika positioner i klungan, mestadels prop men jag spelar även 3:e led. Min favoritposition just nu är prop men den positionen jag skulle vilja vara bäst på är flanker.
Just för tillfället tränar jag inte mycket då jag precis har opererat min fotled efter en gammal rugbyskada.
Men jag siktar på att träna väldigt hårt för att kunna tillföra till laget när jag gör comeback ifrån skadan.
Jag har ingen specifik förebild, de flesta professionella rugbyspelarna ser jag som mina förebilder.
ERK är den klubben jag hör hemma i och det är ERKs resa mot Sveriges bästa lag jag vill vara en del av.