Elias Granath

Elias Granath

Position: Andraled
Born: 2001
Height: 192 cm
Weight: 97 kg
In ERK since: 2012

Min storebror som redan spelade i ERK drog med mig på en träning och sedan dess har jag fortsatt.
Under mina fem år har jag bara spelat för ERK och varit med och vunnit 4 SM guld.
Det senaste året har jag börjat tränat med A-laget. Det bästa med rugby är gemenskapen.                              Alla behandlar varandra med respekt även emellan andra lag.

2017/18 spelade jag i A-laget och kom 3:a i Senior SM slutspelet och tagit 2 st SM Brons med seniorerna i 15-manna och kommit 5:a i 7s senior 2018 Har även varit uttagen i P18 och XV landslagen de senaste åren, där vi bland annat vann över Tjeckien och Ungern förra året.

Jag skulle vilja spela utomlands och mitt mål är att kunna spela på elitnivå.
Just nu tränar jag flera gånger i veckan själv och två gånger med A-laget.
Jag spelar helst 2:a/3:e led

Jag har egentligen ingen speciell förebild utan försöker ta lärdom från så många som möjligt. Men om jag måste bestämma mig, blir det både Simon Axelsson och Kristoffer Svedell som jag har haft som coacher under ungdomsåren.

 

När jag var tillräckligt gammal började jag träna och spela med seniorerna. Jag spelar helst ytter men har även spelat klunghalv med seniorerna och center med ungdomslag. Under åren har jag vunnit 6 SM guld på ungdomssidan och 1 SM brons på herrsidan. Jag spelar även i svenska P18 landslaget för andra året där vi bland annat vann över Tjeckien och Ungern förra året.