Hannes Nylén

Hannes Nylén

Position: Tillbaka
Born: 2000
Height: 182 cm
Weight: 78 kg
In ERK since: 2009

Jag började spela rugby på hösten 2009 och minns första träningen när jag kom dit och vi var ca 15 pers i alla olika åldrar och det regnade ute. Jag har haft några i släkten som har spelat rugby och därför var jag också sugen på att testa och fastnade för det direkt.
Alltid lika kul att åka ner och träna eftersom det är en sån sammanhållning i klubben och alla är som en stor familj, känns lite som att åka till sitt andra hem.

Sen hoppas på att komma med i p-18 landslaget nu i vår och i framtiden skulle jag vilja testa spela utomlands för att känna på lite högre nivå av rugby och även få göra A-lags debut.

Just nu tränat jag ca 6 dagar i veckan, 3 gånger med A-laget och resten gym, mot våren kommer jag även träna och spela med p-18 laget och hoppas på en bra säsong.

Fick pris som årets back 2016 (P16) och även årets träningspris 2016 (P16) vilket ger en extra boost och motivation att bli bättre!

Just nu spelar jag uthalv och jag gjort det dom senaste åren, jag trivs väldigt bra där och känner mig säker på min position, har även spelat lite första center men föredrar uthalv.

Jag har inga speciella förebilder men ser upp till väldigt många och försöker alltid ta vara på alla möjligheter att utvecklas och en dag kunna spela på proffsnivå.