Tim Johansson

tim-johansson-erk

Tim Johansson

Position: Klungahalv
Född: 1986
Längd: 193 cm
Vikt: 120 kg
I ERK sedan: 1996

Tim är en av ERKs mest meriterade spelare och den som fortfarande är aktiv idag som spelare och ledare i ERK. Han är Stor Grabb inom Svensk Rugby. Tim har spelat med ERK sedan han var 10 år och spelat i alla ungdomslag och i seniorlaget under de senaste 20 åren. Tim är en av klubbens mest meriterade spelare o spelat 3:e flest landskamper, med olika landslag under årens lopp, i klubbens historia.
Tim har vunnit 11st SM-Guld, 10 st SM Silver/brons, 2 st Nordiska Mästare (se CV mm längre ned)
Tim har spelat med Svenska landslaget sedan 2007, i 10 år, o spelat både i 7 o 15-manna landslaget. Senast mot Luxemburg blev han ”Matchens Lirare” o är en av de mest tongivande i landslaget, med sitt spelsinne o erfarenhet styr han mycket av spelet från sin position som uthalv, nr 10.
Tim har även under många år varit assisterande tränare o Coach för ERKs herrlag.
Tim har spelat på Nya Zeeland i Te Puke Sports, ett Premier League lag, där han spelade och tränade med bland andra All Blacks spelare o tränade under en av NZ bästa tränare. I Australien spelade han med Eastwood, Sydneys 2-3-lag och i en träningsmatch mot Western Force, utv-lag o B-lag, Western Force är ett proffslag i Super 5 i Australien. Han har även spelat mot världslag o spelare i olika Sevens turneringar runt om i Världen. I Singapore, 2015 spelade han t.ex. mot Syd Afrika, i en Sevens-turnering. Syd Afrika är ett av världens kanske tre bästa landslag, vilket var en stor upplevelse och en otroligt minnesvärd upplevelse.
Tim har rest mycket under åren och fått se många länder i Europa och i andra världsdelar, som man normalt kanske inte kommer till som turist, som t.ex. Israel, Moldavien o Ukraina m. fl.
Tim har spelat många 7-mannaturneringar SM och vunnit Håckes Cup i Växjö ”många” år med ERK o Vänersborg. Han har även vunnit Valhall Sevens i Norge 2 ggr. Tim har spelat Sevens i Amsterdams Sevens och i turneringar Tyskland, Singapore, Danmark, Skottland, England, Frankrike m.fl. länder.
Tim är en ledare på plan och bredvid och har en stor del i den nysatsning ERK gör inför 2016/2017. Han är respekterad som person/spelare och fått många att satsa hårt inför framtiden.
Tim är utbildad ingenjör och jobbar som konstruktör på Stomkom i Västerås.